Pré en Pail

4 augustus Criel - Pré en Pail

260 km naar Pré en Pail. Bij Allençon waren we het al zat, maar 20 km verder een heerlijk rustige camping municipal. De vriendelijk eigenaar wilde ons graag helpen om leuke dingen te zien in de omgeving. Folders genoeg, gelukkig, want ons frans komt nog steeds uit een woordenboek!

CAMPING ALAIN GERBAULT * *
Rue des Troënes - 53140 Pré en Pail

5 augustus

Eindelijk rust! Niets doen, 1 keer per jaar liggen we in de zon...dat was dus vandaag! De kleding begint al op te raken, dus de onderbroeken en sokken maar eens gewassen! Eet smakelijk! Rien, je stokken kunnen bij goed weer ook als waslijn in plaats van als luifel gebruikt worden!

6 augustus

Naar het cidermuseum. Leuk klein museumpje waar je ook wat te proeven krijgt! De cavados smaakt goed, maar we nemen toch maar pommeau mee! Zorg dat u naar toillet geweest bent! Erg smerig!

Op de heenweg kwamen we langs een leuk kasteeltje, dus op de terugweg daar gestopt. Château de Lassay in LASSAY-LES-CHATEAUX (toepasselijk??). Een leuk kasteeltje met een geweldige gids en Nederlandstalig boekje. De gids is niet bang om de kwaliteit van de meubels te demonstreren.....kloppen, bonzen, sloten open maken enz. Kortom, een aanrader!

http://vttsi.free.fr/Pages/Page_Pratique/Infos_Tourisme/Infos_MuseeDuCidre/Infos_MuseeDuCidre.htm

http://www.tourisme.fr/office-de-tourisme/lassay-les-chateaux.htm

-------------dichtheid meten! -----------------------appel pikker--------------------destillatieopstelling------

Op de terugweg langs een uitzichtpunt en naar de Super U om mosselen en sint Jacobsschelpen!

7 augustus

Alweer niks gedaan, wat heerlijk zo'n rustige camping! We blijven nog een dag extra! 's-Avonds gekletst met een calvados en kaasje, met Gerrit en Anneke. Geheel tegen onze gewoontes in zijn we aan de praat geraakt met Nederlanders! Het was echter erg gezellig en weer veel te laat! Morgen moeten we toch echt verder!