Asserac

8 augustus Pré en Pail - Asserac

Na 265 km toch aangekomen in Asserac. Het was zondag... dus erg weinig bemande benzinestations.... Na 220 km kreeg Max toch wel dorst. Maar....niets! Dus met de meegebrachte benzineslang (van Japio) benzine in een spaflesje geheveld. Het is even wennen, maar het werkt wel! 2 liter uit Bandit gehaald en verder gereden. En jaaa...in Herbignac was een tankstation open!

Voor het eerst op een boerderij-camping. wat zullen we zeggen? Te veel kleine kinderen? Voor de rest lekker rustig en op loopafstand van het dorpje. Toiletten niet verlicht, zien er simpel uit, maar wel schoon!

Camping à la ferme, Anne Marie SIMON, vanaf Herbignac vlak voor Asserac.

In een klein restaurantje heerlijk escargots gegeten... eigenlijk ook het eerste normale terras wat we in Frankrijk tegenkwamen. Eten en drinken op tijden die ons uitkomen is wel eens moeilijk! (we waren meestal te vroeg of te laat!)

Hevelen! Handig, de tankdop zit onder mijn bagage!

Op de achtergrond: Ons toilletgebouw!

De boerderij (?)

9 augustus

Gisteren op weg naar Asserac dachten we dat we 2000 jaar geleden in Israël reden. We zagen een berg met drie kruizen! Vandaag maar eens gaan kijken. Het bleek de Calvarie van Pontchâteau. Gebouwd in 1709-1710, later verwoest en herbouwd. Het stelt de Kruisweg van Jezus voor, vanaf de veroordeling door Pilatus tot de verrijzenis. Zeer herkenbaar uitgebeeld. Ook voor iemand die van dat verhaal niets geloofd!

Daarna rondgereden waar we Guérande, een Middeleeuwse vestingstad, per ongeluk tegenkwamen. Iets te veel toeristen naar ons zin, die wisten blijkbaar van het bestaan van de stad af. Misschien leuk wanneer het minder druk is, nu zag je alleen mensen en eet- en drinktenten.

Via de kust naar Herbignac voor een witbiertje (ja dat hadden ze). Nog even naar de Super U om een kaarsje...maar daar houden ze niet van langharige motorrijders met helm in de hand... de helm moest in een kluisje. Niet dus! Zeker niet wanneer andere motorrijders met de helm in de hand de winkel uitkomen! Dan maar naar de Netto!

http://freresdestgabriel.cef.fr/montfort/pontchateau/pontchateau.htm

http://www.ot-guerande.fr/

10 augustus

Anderhalf uur gewandeld. Dat hadden we nog niet gedaan. De mogelijkheden waren in Frankrijk tot nu toe ook wel zeer beperkt! Op het terras in Asserac een Pelfort brune gedronken en naar de ruïne van Ranrouet gereden.Aardig maar wij preferen toch hele kastelen!

Mosselen met friet voor 8 euro in de Crabe Vert in Asserac gegeten, maar de door ons op de camping gekookte waren toch beter!

Hard lopen naar de camping! Een zeer vieze lucht haalde ons in, maar..... toch droog in de tent!