Alpirsbach

20 augustus Fresse sur Moselle - Alpirsbach

We zijn die Fransen zat! Niet onze manier van leven. Laten we zeggen dat 90 % van de mensen erg nationalistich en egoistisch overkomt! Het eten, drinken en tanken kon vaak niet wanneer het ons uitkwam, dus maar naar onze Oosterburen!

Waarom moeilijk doen, gewoon naar Alpirsbach. De eerste camping waar we al drie keer geweest zijn. (voor enkele dagen). Verwarmde douche- en toiletgebouwen, kleine campingwinkel, forel eten, wat wenst u nog meer? Er is gelukkig geen zwembad, disco en veel lawaai!

Mooie route van ongeveer 200 km door de vogezen, het rijndal en het zwarte woud.

http://www.camping-alpirsbach.de/

21 augustus

In de ochtend regen! In de miezer naar Schiltag gereden. Houtzagerij bekeken, museumpje over de flössers. Daarna het apothekersmuseum bezocht. Particulier bezit, erg leuk. Van pillendraaier tot moederkoren. Helaas kwamen er meer bezoekers, anders had de eigenaresse (?) ons vast veel leuke dingen kunnen vertellen. En toen scheen de zon!

http://www.schiltach.de/schiltach/apothekenmuseum.htm

http://www.noorderkempen.be/paddestoelen/soort/moederk.htm

http://www.schiltach.de/schiltach/schuettesaege_museum.htm

En toen weer regen...dus moest de inwendige mens versterkt worden met...waldhoningschnaps en cognac!

22 augustus

We vallen in herhalingen...weer naar het Barfusspark. Het was wel wat soppiger dan vorig jaar! En natuurlijk forel gegeten!

http://www.barfusspark.de

23 augustus

Te voet naar Alpirsbach, de motor niet aangeraakt. Lekker weer, zonnetje enzo! En..wat geen houtkoolbbq op de camping? Dan gaan we ergens anders zitten!

24 augustus

Regen, regen, te voet naar Alpirsbach, wat gekocht in de glasblazerij en de huishoudartikelenwinkel in! En met wat komt Bandit eruit? Een echt design kaasmes! In de plaatselijke kroeg gedronken en gegeten! (tsjaa, het is hier tenslotte geen Frankrijk, hier kan dat blijkbaar)

http://www.hogri.de

25 augustus

Naar huis? bij goed weer stoppen we in België, maar.... het regende dus meer dan 600 km naar huis gereden.... Volgende keer toch maar vroeger vertrekken? 11 uur is wel wat laat! Moeilijk om snel Straatsburg te passeren, 70 km/h in de Ardennen, stilstaan in de tunnel bij Antwerpen..maar dan eindelijk...kijk maar op de klok! Eerst wat eten en drinken bij Frans!