De Route

Dag 1: kaart1

Vanuit Kwadendamme in Zeeland naar Delme, tussen Metz en Straatsburg, gereden. Om een beetje op te schieten, tot Metz de autosnelweg genomen, volg bij Metz niet de borden Strassbourg (tol), maar heel even Nancy. Na enkele kilometers kom je weer borden Strassbourg tegen, via de route national (955) in de miezerregen tot Delme gekomen. (400 km) overnachting in hotel. (40 euro voor de overnachting, lekker maar duur eten)

Dag 2: kaart2

Wij willen tanken! Alle tankstations die we op de 955 tegenkomen kunnen alleen worden gebruikt met een lokale pas! Dus, voortaan bij Metz vol tanken.... gelukkig was de lokale gek zo vriendelijk om ons te helpen! Via Sarrebourg, Hagenau, naar een pontje over de Rijn! Erg warm, dus V-max heeft het bij het starten zeer zwaar. Via Buhl naar Alpirsbach gereden (250 km)

Dag 7: kaart7

Na 5 dagen camping, richting Bodensee. (130 km). Lang gewacht om te vertrekken, want een hevig onweder belette ons om de tent uit te komen. Om twaalf uur alles droog. Mooie route via Rottweil, Tuttlingen, Stockach en Radolfzell. Na veel zoeken toch het plaatsje Dingelsdorf gevonden, stond wel op onze kaart, maar niet op de borden langs de weg! De eerste camping was een soort militair kamp, alles keurig in rijtjes dus verder gereden! Camping nummer twee bij Dingelsdorf, Fliesshorn, was een stuk gezelliger. Helaas was het sanitair al enige jaren aan vervanging toe! Erg warm! Drijfnat (van het zweet) hebben we onze tent opgezet en heerlijk gegeten en gedronken op de camping. ( dat is wel in orde!)

Dag 12: kaart12

Eindelijk dan... na 5 dagen mogen we weer rijden. De miezer verandert in echte regen. Richting Murnau. Langs de noordzijde van de Bodensee rijden valt niet mee. Vermijd de plaatsen Friedrichshafen en Lindau, als je er niet moet zijn! Een iets noordelijker route gaat waarschijnlijk stukken sneller. Via Immenstadt, Pfronten, Fussen en Schwangau hebben we er om half vier, bij Steingaden, genoeg van. We overnachten in Gasthaus "zur post". Hebben we 200 km gereden?

Dag 13: kaart13

Voor het eerst in ons leven een duitser serieus genomen. Volgens hem is aan de Plansee een zee van ruimte op de campings. Dus wij niet naar Murnau, maar via Rottenburg en Oberammergau naar een geweldige weggetje wat langs "schloss Linderhof" naar de Plansee leidt. Ook hier weer... de eerste campingeigenaar vond het vreemd dat we de camping wilden inspecteren...dus voor camping nummer twee gekozen! (Seespitz enkele kilometers van Reute)

Dag 17: kaart17

Na 4 nachten moeten we richting Alpbach, ons appartement wacht! Via de Fernpass (tsjaa, stelt niet veel voor) naar de snelweg, bij Stams (oprit 113) erop, na Innsbruck bij Wattens (afslag 61) er weer af. Via Schwaz naar het Alpbachtal... naar een weekje luxe!!! (150 km)

Dag 24: kaart 24a 24b

Om acht uur weg! Langs de Achensee en Achenpass ( KOUD!) weer naar Duitsland. Het eerste stuk via doorgaande wegen. Alle plaatsen die we tegen moesten komen op een papiertje op de tank geplakt! ( veiliger en handiger dan een hele kaart!) we passeerden Bad Tolz, Bichl, Habach, Peissenberg, Shongau, Marktoberdorf. Een route die ik iedereen aanbeveel, motor of auto. Erg rustig. Bij Kempten (na ruim twee uur) de snelweg op. We wilden voor de grote hitte (er werd bij Karlsruhe, ons beoogt eindpunt, zo'n slordige 39 graden Celsius verwacht). Helaas voor ons.... Net voor afslag 127, na Memmingen...FILE. Dus de snelle weg Ulm, Stuttgart, Karlsruhe moest geschrapt worden. Een geluk, want de route naar Biberach, Riedlingen en Reutlingen was zeer afwisselend. Bij Reutlingen richting Tubingen, Stuttgart, Pforzheim, Karlsruhe. Bij Karlsruhe richting Landau (Pfalz). Van de snelweg af wegens een enorme onweersbui voor ons. Richting Anweiler, Kaiserslautern. Bij Johanniskreuz stond een bord langs de weg....25 eurootjes per persoon...met ontbijt. Dus om 6 uur, na ruim 550 km, veel zoeken, een vreselijke weg tussen Stuttgart en Karlsruhe (je mocht 120 km/h.....maar 90 was ruim voldoende!) en een walgelijke, ondraaglijke hitte, gestopt om te overnachten.

Dag 25: kaart25

Uitgerust om 9 uur op pad. Nu viel het pas op dat het een schitterend gebied was. (naturpark) Naar Kaiserlslautern, de snelweg op richting Trier. 100 km snelweg viel weer niet mee, saai, geruk aan je hoofd, slaapverwekkend. Bij Trier richting Bittburg, via een slechte maar mooie route naar Waxweiler. Na Prum even geduld voor de bordjes Malmedy via de 265. Net voor Malmedy richting Eupen, Aachen, Vaals en dan naar Gulpen, naar een camping op de gulperberg..

Dag 28: kaart28

Weer zo vroeg. Om half tien rijden we de camping af, in Gulpen tanken... en V-max start niet meer, accu leeg!! Moet dat nou? Gelukkig werd het tankstation bevrouwd door een erg behulpzame jonge vrouw. We mochten een stopcontact ( ik weet het, een wandkontactdoos) gebruiken. Na een uurtje aan de lader gestaan te hebben, weer gestart en als een speer via de snelweg naar Geleen, Antwerpen, Krabbendijke gereden. na een korte pauze en enkele biertjes gaan we richting Kwadendamme enzijn we na ruim 3500 km weer THUIS

Noot:

Wegens extreme hitte en een te laag toerental (minder dan 3000, we reden in Limburg alleen rondjes rond de kerk, dus een scooter was daar handiger geweest) kon de accu van Max het niet aan. Continue de lichten en de ventilator aan was te veel gevraagd! Op de snelweg is de accu weer geheel opgeladen!