De Plansee

29 juli: Op aanraden van een duitse man en vrouw zijn we niet naar Murnau, maar naar de Plansee gereden. Op de camping voldoende ruimte, leuke terrascamping met schoon en goed onderhouden sanitair. Camping "Seespitz" ligt dicht bij Reute. Weinig eet en drink mogelijkheden op de camping, dus geheel zelfvoorzienend zijn is daar het motto. Helaas... geen wc-papier op het toillet, dus loop je weer met je rolletetje onder de arm! Voor 2 en een halve euro kun je een wasje draaien, wat erg handig is als je langere tijd weg bent.

Voldoende mogelijkheden om te wandelen, met een bootje te varen (lijndienstboot voor toeristen en electrobootjes te huur bij een camping aan de Heiterwangersee), oude gebouwen te bekijken of...gewoon niets te doen!

http://www.camping-seespitz.at/ver_nie/index_nie.html

 

30 juli: Wandeling van ongeveer 3 uur om de Heiterwangsee.

31 juli: Met de boot van Seespitz naar Forelle gevaren, langs de berg terg gelopen (anderhalf uur). Daarna na Reute om kaartjes te versturen!

1 augustus: Naar schloss Hohenschwangau. Beetje oplichterij, want je kon kiezen tussen alleen Hohenschwangau of Hohenschwangau en Neuschwanstein...we wilden eigenlijk alleen de laatste...maar moet je toch voor twee betalen!.....dus 1 slot was voor ons voldoende! Is allemaal iets te toeristisch voor V-max. Erg warm.

2 augustus: Mooi weer om te vertrekken naar Alpbach. Via de Fernpass, stukje snelweg en stukje "gewone" weg gaat het als een speer. Om drie uur halen we de sleutel op van ons luxe appartement! Erg heet daar.

Truder wordt opgewarmd door Max na haar frisse duik in de plansee!

 

Op weg naar Alpbach