Alpbach

2 augustus: Na 16 nachten eindelijk ons eigen sanitair, waar we dus veelvuldig gebruik van gemaakt hebben, dankzij de laxerende werking van het weizenbier!

Voortaan maar niet meer via belvilla boeken, want rechtstreeks bij de eigenaar is 25 % goedkoper! Toch hebben we heerlijk achter de geraniums gezeten!

http://www.alpbach.at

http://www.tirol-pur.com om in het alpbachtal een onderkomen te vinden

3 augustus: enkele uurtjes op het gemak gewandeld. Het kwik stijgt tot 28 graden, het water daalt snel van ons gezicht! In de kerk van Alpbach was het koel!

4 augustus: Met de kabelbaan naar boven....help! 10 minuten en je zit vanaf 700 m op een hoogte van 1800 m! Te voet naar beneden in ruim 3 uur en 3 liter water ! WARM ...30 +

http://www.alpbacher-bergbahnen.at/

5 augustus: Naar Kristalwelten in Wattens, een flop, dus hou die 5 euro p.p. maar in uw zak. Een kijkje in Schwaz genomen, niet bijzonder, de kerk weer heerlijk koel..... andere plaatsen loeiheet!

http://www.swarovski-kristallwelten.com/

6 augustus: Naar Nelleke en Jan in Niederthei. Geweldige route binnendoor. Vanaf Wattens de kleine weggetjes gezocht alleen bij Innsbruck ging het mis...we konden de autobaan niet oversteken! Verder via Kutai. (kaartje)Na 4 uur rijden aangekomen, de thermometer stond op 36 graden Celsius in de schaduw! Zij maken gebruik van het op een na oudste huis in het dorp!

http://www.oetztal.net/ : alles over het oetztal

http://www.kuehtai.co.at/sommer.htm : (is ook een plaats van niks...maar leuk om door te rijden)

7 augustus: Naar Rattenberg, het handwerkmuseum, rond gereden, bij een rivier gehangen, bier gedronken! Zeer warm.

8 augustus: Hele dag... van 11 tot 4 langs een rivier in Kramsach gehangen. en wat rondgereden.

 

9 augustus: weg van de luxe...om 8 uur vertrekken we richting???? zover mogelijk, Karlsruhe moet lukken.

Om 6 uur, na 550 km, komen we aan in Johanniskreus..... drie hotels, drie kruizen....tussen Karlsruhe en Kaiserslautern. Zimmerfrei ergggg warm, die dag gaven ze in dat gebied 39 gradentjes af! Mooie weg, alleen te warm en te moe om het te zien!

http://www.waldhotel-johanniskreuz.de/

Kamers voor 25 euro p.p. (hotel tegenover 70 -100 euro voor 2 personen)

http://www.johanniskreuz.de


Riedlingen, leuk plaatsje om te stoppen. (neem de weg van Memmingen naar Biberach, volg borden naar Reutlingen). Zeker niet toeristisch, wel even mooi als andere plaatsen met vakwerkhuizen!

Mijn stoel was na 2 dagen al kapot!
Hij heeft het gered tot Aplbach met ehbo materiaal voor mens en motor, toen afscheid moeten nemen. Dankjewel Vervat Rotterdam, voor deze geweldige kwaliteit! (voortaan bij de Xenos kopen, zelfde stoel voor de helft van de prijs!)